Cara Ngebur Banyu Miturut Wilayah

Kanggo pengeboran sumur rata-rata, pengeboran rig pengeboran sumur banyu ora liya yaiku kanthi cepet nemokake posisi pengeboran banyu sing akeh. Yen ora cukup pengalaman, mesthine sumur kasebut bakal dilatih tanpa banyu.

Dadi, kepiye carane golek banyu miturut ciri khas medan?

1. "Pilih lemah lan golek banyu sing paling mupangate." Banyu lemah ing telung sisih sing diubengi gunung, banyu soko njero lemah mili menyang banyu soko njero lemah kanthi intensif, mula yen sumur kasebut dibor ing sacedhake banyu soko njero lemah, mula akeh banyu.

2. "Ana selokan ing antarane loro gunung, lan ana aliran banyu ing watu selokan kasebut." Ana lembah ing antarane loro gunung kasebut, lan gampang ditemokake sumber banyu ing lapisan watu ing loro ing sisih ngisor lembah kali.

3. "Rong selokan kasebut intersect lan banyune rame." Bisa uga ana sumber banyu ing ngisor cangkem gunung ing endi rong selokan kasebut ketemu. Yen sampeyan nggali sumur ing kene, sumber banyu luwih dipercaya.

4. "Shanzui vs. Shanzui, ana banyu apik ing sangisore cangkem". Rong shanks kasebut saling berlawanan lan cedhak. Medan ing sangisore rong shanks kasebut rata. Gampang nggambar banyu nalika ngebur sumur ing kunci.

5. "Rong gunung lan gunung siji-sijine asring asat." Yen lapisan rock ing sangisore Gushan dadi lapisan tahan banyu amarga variasi lithologi lokal, bisa ngalangi aliran banyu soko njero lemah, lan kanthi ngebur sumur Gushan, banyu bakal bisa dibuwang.

6. "Rong cangkeme nyekel siji cangkeme, ana banyu spring ngisor". Pagunungan ing loro-lorone luwih dawa lan ana ing sisih tengah ana gunung cendhak. Ing cangkeme gunung tengah, yen ana lapisan permeabel ing sisih ndhuwur lan lapisan ngisor ing ngisor, sumur bisa diprodhuksi dening sumur pengeboran ing papan sing kurang.

7. "Pegunungan kurang, lan jumlah banyu spring akeh nalika nggali sumur." Pegunungan kasebut nyambung nganti saiki jebule, lan banyu soko njero lemah bisa ditemokake ing akuifer ing endi topografi endhas sing direndhem cocog.

8. "Gunung kasebut muter endhas banjur ana banyu". Wilayah teluk pegunungan sing disebabake amarga bengkok gunung mbatesi banyu soko njero lemah sing mili saka gunung, pengayaan ing akuifer, lan ana sumur ing sumur kasebut.

9. "Gunung cembung menyang gunung cekung, banyu sing apik ana ing ruangan cekung". Wangun gunung siji cembung ing sisih ngelawan, lan bentuk gunung liyane cekung ing njero. Cembung lan cekung langsung ngelawan. Sumber banyu akeh ing sisih ngisor gunung cekung, lan banyu kanggo sumur pengeboran akeh.

10. "Gunungan gedhe njeblug metu saka spout, lan ana akeh banyu ing sumur kasebut." Gunung sing luwih cendhek metu ing tengah Gunung Changshan. Sumur pengeboran ing sisih ngisor lereng gunung Tsui iki umume ngasilake banyu.

11. "Teluk menyang teluk, banyu ora garing". Rong teluk gunung kasebut adhep-adhepan langsung, lan tanduran banjir utawa banyu sing apik ditemokake ing tengah teluk, sing minangka wujud backpower ing pegunungan. Sumur dilatih ing kene lan ana sumber sing apik.

12. "Persimpangan loro gunung, ana aliran musim semi". Umume, kurang banyu mili ing antarane pegunungan. Musim udan bisa ngetokake banyu ing sendhi, lan banyu soko njero lemah nalika mangsa garing bisa uga muncul minangka spring ing sendi.

13. "Ana akeh kerikil ing dataran banjir, lan nyilem ing lemah kaya kali sing peteng." Sanajan kali wis garing ing musim salju, ana aliran nyilem ing sangisoré kali banjir, sing bisa nyegat lan nyimpen banyu lan narik sumur kanggo narik banyu.

14. Goleki saluran kali kuno ing sadawaning kali. Sanajan saluran kali kuno saiki dikubur, akuifer kerikil, lan isih ana aliran nyilem, sing minangka papan sing apik kanggo ngebur sumur.


Wektu kiriman: Mei-20-2021