Perkawis sing Perlu Dipentingake Ing Operasi Rig Pengeboran Sumur Banyu

1. Bor kudu dilatih khusus lan duwe pengalaman kerja tartamtu sadurunge bisa kerja;

2. Buruh rig kudu nguwasani esensial operasi lan pengetahuan pangopènan lengkap babagan rig pengeboran, lan duwe pengalaman cukup sajrone ngatasi masalah.

3. Sadurunge dikirimake rig pengeboran, pengawasan lengkap kudu ditindakake, kabeh bagean rig pengeboran kudu lengkap, ora ana kebocoran kabel, ora ana kerusakan batang bor, alat pengeboran, lsp;

4. Rig kudu diisi kanthi kuat, lan titik baja sing dipasang kudu dipasang kanthi alon nalika muter utawa miring;

5. Ketik papan konstruksi, rig rig kudu diatasi, area papan bor kudu luwih gedhe tinimbang pangkal rig, lan kudu ana ruang keamanan sing cukup;

6. Nalika ngebur, tindakake kanthi ketat pambangunan posisi bolongan lan orientasi, sudut, ambane bolongan, lan liya-liyane, driller ora bisa ngganti tanpa wewenang;

7. Nalika masang rod bor, priksa rig pengeboran kanggo mesthekake yen batang bor ora diblokir, ditekuk, utawa cangkeme kawat ora dipakai. Rod bor sing ora cocog dilarang banget;

8. Nalika ngemot lan mbongkar bit bor, cegah klem pipa ora cilaka potongan karbida semen, lan cegah bit bor datar lan tabung inti ora dijepit;

9. Nalika nginstal pipa bor, sampeyan kudu nginstal kaloro sawise nginstal sing pertama;

10. Nalika nggunakake ngebur banyu resik, suplai banyu ora diidini sadurunge ngebur, lan tekanan mung bisa dibor sawise banyu bali, lan aliran sing cukup kudu diatasi, bolongan garing ora diidini, lan yen akeh bubuk watu ing bolongan, jumlah banyu kudu ditambah kanggo nambah pompa Wektu, sawise ngebur bolongan, mandheg pengeboran;

11. Jarak kasebut kudu diukur kanthi akurat sajrone proses pengeboran. Umume, kudu diukur sepisan 10 meter utawa nalika alat pengeboran diowahi.

Pipa bor kanggo verifikasi ambane bolongan;

12. Priksa manawa ana fenomena panas banget lan swara ora normal ing kothak gir, lengan poros, gir poros horisontal, lan liya-liyane. Yen ditemokake, kudu langsung diendheg, golek sebab lan uruske kanthi tepat wektu;


Wektu kiriman: Mei-20-2021